Ik ben Michael Hoogervorst,

oprichter en leraar van mijngitaarschool.nl. Al meer dan 25 jaar speel ik gitaar in verschillende bands en formaties. Van hardrock tot pop en van hiphop tot kinderliedjes. Het plezier dat mij dat al die tijd al oplevert wil ik heel graag overbrengen op anderen.

Plezier is belangrijk. Als iets leuk is, of als je ziet dat je ergens beter in wordt, dan wil je leren. En als je wilt leren, dan wordt je er beter in.

Gitaar spelen is het leukst als je blijft leren. De ene keer is dat een moeilijke riff, of zijn het een paar ongebruikelijke akkoorden, de andere keer is het één noot die je zo mooi wilt pakken dat iedereen het voelt. Ik probeer mijn leerlingen mee te nemen in dat traject.

Als basisschoolleerkracht weet ik hoe belangrijk muziek spelen kan zijn voor de ontwikkeling van "het brein." Elke ontwikkeling in muziek zorgt voor ontwikkeling in denken en motoriek. Ik vind dan ook dat muziekles een algemeen goed is en dat het betaalbaar moet blijven voor iedereen. Door met twee mensen (bij ukelele 3) te lessen hou ik voor mijn leerlingen de kosten binnen de perken.

Spelen op je gitaar is de belangrijkste manier om beter te worden. Vaak pas je het instrument aan op jouw kunde. Na verloop van tijd weet je welke merken bij je passen en welke eisen jij aan je instrument en apparatuur stelt. Ik vind het belangrijk om daarover na te blijven denken. Op de pagina "GEAR" is te vinden waar ik zelf momenteel op en mee speel. Bedoeld als inspiratie om eens wat anders te proberen dan de meest gangbare merken...