skip to Main Content
meester-michael-4

Als invalmeester op 10 basisscholen in mijn regio kreeg ik de kans om voor een project een cd met kinderliedjes op te nemen. Dit project groeide uit tot een complete website (www.meestermichael.nu), waarbij de kinderen en het personeel van de scholen invloed hadden op de inhoud ervan. Al vrij snel kreeg dit een vervolg door een tweede cd die we voor één van de scholen mochten maken.

De liedjes, filmpjes en website die ik samen met Remco Verdegaal maakte zijn gericht op onderwijs en behandelen onderwerpen die op scholen spelen. Tijdens het project hebben we kinderen meegenomen in het traject, van schrijven tot opnemen van de liedjes. Ook hebben we met een aantal kinderen reportages gemaakt over onderwerpen die zij aandroegen. Zo hebben ze de dirigent van Het Orkest van het Oosten mogen interviewen en een rondleiding mogen doen door het museum Van Speelklok tot Pierement.

Voor leerkrachten heb ik in 2015 op de NOT verschillende interviews gehouden met toonaangevende mensen en bedrijven op het gebied van muziek- en bewegingsonderwijs.

De website hebben we inmiddels meegenomen in dit geheel, maar het Youtube kanaal is nog steeds actief. Hoogtepunt zijn de filmpjes van De Topoboer, gemaakt om het leren van topografie makkelijker te maken voor kinderen.

Kan Meester Michael iets voor jou betekenen?

Back To Top